အဖြဲ႕က ႏွစ္ေပါင္း ၂၀ ခန္႔ၾကာ စမ္းသပ္ ေဖာ္ထုတ္ခ်က္ အရ သိရွိ ရသည္မွာ ဖေလဗုန္း (Flavone) ဓာတ္မ်ား ေပါျကြယ္ဝေသာ အစား အစာ၊ အသီးအႏွံ မ်ားကို စားသံုးမွီဝဲ ေပးျခင္းအားျဖင့္ ပါကင္ဆန္ေရာဂါ (Parkinson's Disease) ကို သက္ သာေစၿပီး ျဖစ္ပြားခံစားရႏိုင္ေျခကို လည္း ေလ်ာ့နည္း သြားေစႏိုင္ ေၾကာင္းသိရွိရသည္။ယင္းဓာတ္မ်ား ေပါျကြယ္ဝစြာ ပါဝင္လ်က္ရွိေသာ စပ်စ္သီးအေျခာက္ကို ေန႔စဥ္ ၃ ႀကိမ္ခန္႔၊ စပ်စ္သီးေျခာက္ ၆၀ လံုးခန္႔ကို စားသံုးမွီဝဲေပးလွ်င္ ေသြး တိုးေရာဂါအား သိသိသာသာ က်ဆင္းခဲ့သည္ကို ေတြ႕ရွိခဲ့ရသည္။ ယင္းသုေတသနျပဳခ်က္သည္ အေမ ရိကန္ႏိုင္ငံ ႏွလံုးေရာဂါေလ့လာေရး အဖြဲ႕က ေသြးတိုးေရာဂါေဝဒနာရွင္ ေပါင္း ၄၆ဦးကို လက္ေတြ႕စမ္းသပ္ ခ်က္အရ မွန္ကန္ေၾကာင္း ေထာက္ခံ အသိအမွတ္ျပဳခဲ့သည္။
Ref : Sin Chew Daily (Malaysia)










Rangoon Time
0 comments:
Post a Comment
ေရးခ်င္တာေလးေတြေရးရေအာင္