BS,PHOEKHAINGဘေလာ့ဂါကို လာၾကည့္သူအေပါင္းတို႔ ကိုယ္စိတ္ႏွလုံးရႊင္လန္းၾကပါေစလို႔ဆုမြန္ေကာင္းေတာင္းလၽွက္ပါ၊

စာမ်က္နာ

Saturday, October 13, 2012

ဒိန္ခ်ဥ္ကိုစားျခင္းေၾကာင့္ ေသြးဖိအား ၿမင့္တက္ မႈကို ကာကြယ္ႏုိင္

ကယ္လုိရီနည္းစြာ ပါဝင္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေန႔စဥ္စားသံုး ပါက ေသြးဖိ အား ျမင့္ တက္မႈ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့နည္းေၾကာင္း ေလ့လာမႈ အသစ္အရ အႀကံေပး ထား ပါတယ္။
အေမရိကန္ ႏွလံုးေရာဂါအဖြဲ႕မွ ေသြးတုိးေရာဂါနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး သုေတသန ျပဳလုပ္ခ်က္အရ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေရရွည္ စားသံုးသူေတြဟာ အေပၚေသြးဖိအား နိမ့္က်ႏိုင္ေၾကာင္းနဲ႔ ေသြးတိုးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ နည္းပါးေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ေသြးဖိအား ျမင့္တက္တာကို ကုသမႈ မခံယူရင္ ေသြးေၾကာေတြ ပ်က္စီးႏုိင္ၿပီး ေသြးေၾကာတြင္း အမာရြတ္ေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ေသြးေၾကာေတြမွာ ဒဏ္ရာ ရရွိတာေၾကာင့္ ေသြးေၾကာတြင္း ေရာက္ရွိလာတဲ့ ကိုလက္စထေရာနဲ႔ ေသြးခဲဖတ္လုိ အစအနေလးေတြဟာ ဒဏ္ရာ ရွိတဲ့ ေနရာမွာ တြယ္ကပ္ေနတတ္ၿပီး ေသြးေၾကာ ပိတ္ဆုိ႔မႈေတြ ျဖစ္ေပၚတတ္ပါတယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္မွာ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ ပ႐ုိတင္းေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ၿပီး ဗုိက္ျပည့္တင္းမႈ ရရွိေစကာ အရည္ဓာတ္ကိုလည္း ရရွိေစပါတယ္။ ေလ့လာမႈျပဳသူေတြဟာ ေသြးတုိးေရာဂါ မရွိသူ လူေပါင္း ၂၀၀၀ ေက်ာ္ကုိ ၁၅ ႏွစ္ၾကာ သုေတသန ျပဳလုပ္ခဲ့ရာမွ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေရရွည္ေသာက္သံုးသူေတြဟာ ေသြးတုိးေရာဂါ မျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့တာ ျဖစ္ပါတယ္။ 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook
Yahoo
Reddit
Feed

0 comments:

Post a Comment

ေရးခ်င္တာေလးေတြေရးရေအာင္