ၾကက္ဟင္းခါးသီး၊ ကင္ပံုးသီးလိုမ်ိဳး ခါးသက္တဲ့ အစား အစာေတြကို စားတာေၾကာင့္ ရင္က်ပ္ပန္းနာ ေဝဒနာ ကို သက္သာႏိုင္တယ္လို႔ မစ္ဆာခ်ဴးဆက္ ေဆးတကၠ သိုလ္မွ သိပၸံပညာရွင္ေတြက ရွာေဖြေတြ႕ ရွိခဲ့ပါတယ္။ အစားအစာေတြ ကို ခါးသက္တဲ့ အရသာျဖစ္ေစတဲ့ ပစၥည္းဟာ ေလျပြန္ေတြကို က်ယ္ေစတာေၾကာင့္ ျဖစ္တယ္လို႔ သုေတသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဒီေတြ႕ရွိမႈေၾကာင့္ ရင္က်ပ္ပန္းနာနဲ႔ နာတာရွည္ ေလျြပန္ပိတ္ဆို႔မႈေရာ ဂါေတြကိုကုသရာမွာ တိုး တက္ေကာင္း မြန္လာေတာ့မယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ အရသာအာ႐ံုကို လွ်ာမွာရွိတဲ့ အာ ႐ံုခံဖုေတြက အာ႐ံုခံပါတယ္။ ခ်ိဳ၊ ခ်ဥ္၊ ငန္၊ ဖန္၊ ခါးဆိုတဲ့ အရသာ ငါးမ်ိဳးရွိပါတယ္။ အခါးကို အာ႐ံုခံမႈဟာ ခႏၶာကိုယ္ တြင္း အဆိပ္ျဖစ္ေစမယ့္ အရာေတြအတြက္ ပိုမိုတက္ ၾကြမႈရွိတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ဒီအာ႐ံုခံ ဖုေတြဟာ ခႏၶာ ကိုယ္တြင္း တျခားဆဲလ္ေတြမွာလည္း ရွိေနတတ္ ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ခါးတဲ့အရသာကို အာ႐ံုခံတဲ့ အဖုဟာ ေလျပြန္အတြင္း ၾကြက္သားေတြမွာလည္း ရွိေနတတ္ ၿပီး ခါးတဲ့အရသာရရင္ ဆဲလ္ေတြကို Relax ရရွိေစပါတယ္။ ရင္က်ပ္ပန္းနာ ထလာရင္ ေလျြပန္ၾကြက္သားေတြက ညႇစ္အားရလာ တဲ့အတြက္ ေလျပြန္က်ဥ္း ေျမာင္းသြားၿပီး အသက္႐ွဴရ ခက္ခဲလာ ပါတယ္။ အခါးအရသာရွိတဲ့ပစၥည္းဟာ အဲဒီေလျပြန္ ၾကြက္သားေတြကို Relax ရကာ ေလျပြန္က်ယ္ေစတာေၾကာင့္ ရင္က်ပ္ ပန္းနာေရာဂါ သက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။
Wednesday, March 20, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment
ေရးခ်င္တာေလးေတြေရးရေအာင္